BEOGRAD – Spisak od 26 fudbalera za EURO je ono najbolje što Srbija ima. Ja sam ovde da donosim odluke, a ne da nekom činim nešto. Dobro sam razmislio i sa ovom grupom sam potpuno zadovoljan, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije uoči Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Stojković trenutno ima na raspolaganju 16 fudbalera, a ostali reprezentativci če se pridružuti narednih dana.

” Sutra stižu Vlahović, Kostić, Ilić i Samardžić, u nedelju Mitrović, Milinković-Savić i Živković, pa na kraju Jović i Milenković. Jović je sa Milanom u Australiji, vraća se 3. juna, a Milenkovića smo pokušali da oslobodimo klupskih obaveza”, istakao je Stojković.

Selektor je rekao da su svi igrači koji su bili na širem spisku zaslužili poziv, ali da niko nije otpisan, pa ni Nemanja Radonjić i Strahinja Eraković.

“Niko nije tu zbog lepe frizure ili tako nešto, ali mialim da je spisak opravdan. Ne volim da pričam o igračima koji nisu tu, ali što se tiče Radonjića i njegovog “navodnog stava da neće igrati dok sam ja selektor” uveren sam da bi se odazvao ukoliko mu ponovo pošaljem poziv. Što se tiče Erakovića pred njim je budućnost i očekujem ga brzo nazad”, poručio je Stojković.

Selektor je istakao da sve odluke donosi sa velikom odgovornošću i mirne savesti.

“Sve odluke koje donesem biće moje i u funkciji tima. I bez obzira na formaciju, svi će morati da daju maksimum, pogotovo na fizičkom planu. U tom delu nije bilo dobro u Kataru. Siguran sam da Srbija svakome može da napravi problem, hoćemo da odigramo najbolji fudbal koji možemo. Ako je neko bolji od nas, pružićemo ruku”.
On je objasnio i pozive igračima iz Superlige.
“Spajić je povratnik, uostalom bio je deo tima koji je izborio plasman u Katar. Prošao je težak period, ali se vratio i sada je tu. Posebno mi se dopadaju njegove liderske sposobnosti. Mijailović je takođe pokazao da zaslužuje mesto, Stojić, tu je i golman Partizana Jovanović, ko zna na kom mestu bi završili crno-beli da nije bilo njega, ali imamo tri sjajna golmana i Srbija može da bude zadovoljna. A ja znam ko će da brini”, naglasio je Stojković.

Piksi je istakao da mu je drago što je produžio ugovor i da je ponosan što nastavlja da vodi svoju zemlju.

“To je dogovor sve strane, ne mogu da potpišem sam sa sobom. Odbio sam mnogo unosnije ponude u martu jer to nije moj motiv. Niko ovde nije na silu, da mi drže pištolj na čelu da se mora nešto. U svakom slučaju mi daje jednu ekstra motivaciju da nastavim da radim, daje mi kontinuitet da mogu da radim”, jasan je Stojkovič.

Na pitanje kada bi mogao da povede kao “džokera” jednog igrača iz generacije 2000. godine, koga bi poveo, Piksi je u svkm stilu rekao:

“Pa sebe naravno, i ne bih sebe stavio na klupu”, uz osmeh je poručio Stojković i konstatovao da ova generacija ima priliku da napravi nešto lepo na EURO, svi su zdravi, što nije bilo pred Katar i da je sad to najvažnije.

Indeksonline