Predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) u Sjenici, Read Hamidović, apelovao je na nadležne organe da oslobode privedenog člana te komisije i, kako je naveo, tako omoguće nesmetano sprovođenje izbora. Pored toga, Hamidović zahteva da se preduzmu mere protiv osoba koje su, kako tvrdi, učestvovale u kupovini glasova na biračkim mestima.

“Prema našim saznanjima proveden je i zadržan član opštinske izborne komisije, Munir Hamidović. On je primetio kupovinu glasova na biračkim mestima, to je prijavio policiji i upozorio lica da to ne rade što su ista ignorisala. Zadržavanjem člana OIK umanjen je njen kapacitet i ugrožen izborni proces. Apelujem na nadležne organe da puste privedenog člana Opštinske izborne komisije i omoguće regularnost sprovođenja izbora. Takođe tražimo da se uhapse lica koja su vršila kupovinu glasova na tim biračkim mestima”, rekao je predsednik opštinske izborne komisije u Sjenici, Read Hamidović.

Sjenica: SDA tvri da SPP kupuje glasove

Prema nezvaničnim informacijama, Munir Hamidović (SDA Sandžaka) uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja. Portal Sandžakpress objavio je da je on fizički napao sina nosioca izborne liste Stranke pravde i pomirenje (SPP) Muniba Mujagića.

Hamidović je, kako je navodno na biračkom mestu ispred Osnovne škole “12. decembar, sinu Mujagića zadao udarac, nakon čega ga je privela policija.

Portal Sandžakdanas objavio je informaciju da je u Sjenici prisutan veliki broj aktivista SPP sa crnim torbicama i objavio fotografiju.

RTV Novi Pazar u Opštinskoj izbornoj komisiji ranije je potvrđeno da se ispred biračkog mesta 55 dogodio incident, ali je rečeno da on nije uticao na izborni proces, koji ni u jednom trenutku nije bio prekinut.

Sandžačke: Policija u Tutinu privela više lica zbog kupovine glasova u korist SDA

Policija u Tutinu privela je više lica, među kojima i Dž.P. odborničkog kandidata i S.G., aktivistu i bivšeg funkcionera Opštinske uprave iz SDA, koji se sumnjiče za kupovinu glasova na glasačkom mestu u naselju Svračiće, nezvanično saznaju Sandžačke.

Pripadnici policije su na lice m esta izašli nakon informacija da se na nekoliko biračkih mesta vrši otvorena kupovina glasova u korist SDA Sandžaka. Policija traga za još nekoliko lica koje se nalaze u bjekstvu – piše ovaj portal.

Prema nezvaničnim informacijama, aktivisti nekih partija i jedne grupe građana otvoreno pozivaju telefonskim putem građane Tutina i nude im iznos od 50 eura u zamenu za njihov glas na izborima.