NOVI PAZAR – U novopazarsko gradskoj tvrđavi u toku su radovi na revitalizaciji i statičkoj sanaciji južne tabije, odnosno bezistana. Ukupna vrednost projekta koje finansira Ministartsvo turizma i omladine je 15 milina dinara. Izradu projektno tehničke domukentacije finansirao je Grad Novi Pazar.

Uskoro će deo grada oko gradskog parka i cela zelena oazao oživeti kao muzej na otvorenom.

“U toku su radovi na sanaciji i statčkoj stabilizaciji južne tabije, bastiona u narodu poznatog kao Bezistan. Realizacijom ovog projekta osiguraćemo da istorijski značajno zdanje krasi Novi Pazar u u budućnosti. Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo turizma i omladine, sredstva za izradu projektno – tehničke dokumentacije obezbeđena su iz gradskog budžeta”, reako je Ensar Škrijelj, član Gradskog veća Novog Pazara.

U prethodnom perioduu rekonstrisana je zgrada Gradske biblioteke, revitalizirana Kula motrilja, izrađena je letnja pozornica i parterno uređenje sa česmom. Započela je i prva faza rekonstrukcije Džephane, pa je revitalizacija Bezistana samo deo velikog mozaika značajnih projekata koji se realizuju u srcu Novog Pazara.