BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas su u nastavku suđenja optuženi pripadnici grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića negirali optužbe za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.
Optužbe su negirali svi sem trojice okrviljenih-saradnika koji su priznali izvršenje svih krivičnih dela koja su im optužnicom stavljena na teret.
Belivuk je negirao krivicu i naveo da će iznositi odbranu ali da u ovoj fazi neće odgovarati na pitanja.
Marko Miljković je takođe negirao krivicu i rekao da će na pitanja suda odgovarati, kao i da će na pitanja tužilaštva odgovarati kad mu dostave nalaz obdukcije kako je rekao “navodno nestalih”.
Miloš Budimir je rekao da ne zna ništa o stvarima koje je tužilac naveo pa nema šta da prizna, dok je njegov brat Marko Budimir negirao krivicu.
Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je naveo da je kriv po svim tačkama optužnice i da će detaljno izneti odbranu, što su rekli i okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.
Nebojša Janković, Vlade Draganić, Dejan Tešić, Nemanja Đurić, Nemanja Lakićević, Marko Andrić, Aleksandar Vučeljić, Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Slađana Sekulić, Nikola Stefanović, Vladimir Grek, Aleksa Šejić, Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjiić, Vojislav Đorđević, Vladimir Dimitrijević, Senad Rešović, Dragan Mitrović su negirali krivicu.
Potom je tužilac u uvodnom izlaganju naveo dokaze koje je tužilaštvo prikupilo kao dokaz da su pripadnici grupe izvršili dela koja su im stavljena na teret, te je dodao da pored iskaza okrivljenih-saradnika i komunikacije sa kriptovane aplikacije “Skaj” postoje brojni biološki tragovi ubijenih, a koji su pronađeni u kući u Ritopeku gde su, kako se sumnja, optuženi sekli tela svojih žrtava i mleli u mašini.
Suđenje se nastavlja sutra kada će advokati izneti svoja uvodna izlaganja.
Prvom optužnicom, koja je napisala na više od 300 strana, pripadnici se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića i Zdravka Radojevića.
Istom optužnicom pruipadnici su optuženi za trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.
Kako se navodi u optužnici pripadnici grupe su tri dana u prostorijama restorana u Humskoj, odnosno na stadionu Partizana, držali I.S. kog su tukli, mučili i silovali.
Ovom optužnicom je obuhvaćena i tačka koja se odnosi na trgovinu drogom, a koju su kako se sumnja držali u prostorijama stadiona.
Drugom optužnicom pripadnici se terete za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihjalovića.
Suđenje je krenulo iz početka zbog promene predesednice sudskog veća, odnosno jer je Vinka Beraha Nikićević koja je ranije bila predsednica veća otišla u penziju.
Optuženi Boris Karapandžić nije došao na današnje suđenje, jer, kako je ukazano medicinskom dokumentacijom, on je operisao tetivu, dok je optuženi Aleksa Stošić izostao zbog operacije proširenih vena na nozi.
U odnosu na njih je sudija razdvojila postupak.

indeksonline.rs/Tanjug