Prijepolje – Sa proširenjem gradskog groblja u Prijepolju koje je odavno postalo tesno rešava se jedan od velikih problema u ovoj opštini. Biće izgrađene dve aleje, a na taj način stvaraju se 72 dupla grobna mesta, odnosno 72 grobna mesta namenjena za ukop dva pokojnika.

– Prioritet je bio da obezbedimo nova grobna mesta i to ovim činom i radimo. Već sledeće godine ćemo imati projekat trenutnog stanja i projekat dogradnje i uređenja celog prostora. Ovde imamo dosta slobodnih površina upravo jer se nije radilo sa nekim pravilnicima i prema starom planu iz sedamdesetih godina prošlog veka”, rekao je za RINU Drago Popadić predsednik opštine Prijepolje.

Opština Prijepolje izdvijila je šest miliona dinara za izgradnju dve aleje na gradskom groblju na Ravnama. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke posao je poveren beogradskoj firmi „Agrobeton”. Popadić je istakao da je prethodni period bio sramotan kada su prijepoljska groblja u pitanju jer se radilo, kako kaže, bez ikakvog plana.

– Prethodni period je bio bruka i sramota kada su groblja u pitanju. Nije se planski radilo. Imamo veliki problem sa podzemnim vodama jer se po tom pitanju nije ništa radilo. I u buduće kada se bude radilo na groblju mora se raditi planski i sa nekim smislo, rekao je Popadić.

Prvi čovek opštine Prijepolje je naglasio da su Ravne bile zapuštene u godina iza nas ali da se ta situacija polako menja, postepenim ulaganjem i u taj deo prijepoljske opštine.

– Ravne su nekako godinama bile zapuštene kada su radovi u pitanju. Svedoci smo da smo posle toliko godina završili vodovod. Trenutno se izvode radovi na uređenju prostora oko trafostanice, koja je izgrađena pre 50 godina i to je samo dodatno ulaganje u energetski sistem Prijepolja finansirano od strane ministarstva i Elektrodistribucije. I ove godine kao i prošle, na Ravnama asfaltiramo dve ulice. Kao gorući problem ostaje nam pešačka staza, za koju svi moramo dati svoj maksimum kako bi i ona bila što pre završena”, zaključio je Popadić.

Indeksonline/Rina