BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao svoje posete opštinama sa bošnjačkom većinom, uključujući Sjenicu, Tutin i Novi Pazar, gde se realizuju veliki infrastrukturni projekti.

“Na svakom mestu treba da pružimo ruku Bošnjacima,” rekao je Vučić. “Što se Srbije tiče, mogu da kažem da sam uvek bio spreman za razgovor, i čini mi se da sam najčešće posećivao opštine u kojima su Bošnjaci većina. Mislim na Sjenicu, Tutin i Novi Pazar.”

Vučić je naglasio značaj infrastrukturnih radova koji se odvijaju na tim teritorijama. “Najveće infrastrukturne radove od bolnica, puteva i autoputeva, regionalnih i državnih puteva, radimo upravo na toj teritoriji,” rekao je. “Ti ljudi moraju da se osećaju kao svoji na svome u svojoj Srbiji, jednako kao i mi.”

On je dodao da je cilj ovih projekata da svi građani Srbije, bez obzira na nacionalnost, osete da je ova zemlja njihova. “Ova je njihova zemlja jednako kao i naša” istakao je Vučić.

Predsednik je zaključio da će Srbija uvek biti spremna za svaki vid dijaloga i razgovora koji vodi ne samo miru i poštovanju, već i boljim odnosima od onih koje smo imali. “Uvek ćemo biti spremni za svaku vrstu dijaloga i razgovora koji će voditi ne samo miru i poštovanju, već i boljim odnosima od onih koje smo imali,” rekao je Vučić.

Indeksonline