Sjenica – Matura i matursko veče sigurno su događaji koje većina srednjoškolaca koji su ovim činom činom zakoračili u svet odraslih, pamti do kraja života, a svako od njih poneće dalje uglavnom lepe uspomene.

Širom Srbije proteklih nedelja šetali su maturanti u svečanim toaletama, na ponos roditelja i svojih najbližih. Tako je sinoć bilo i u Sjenici, svršeni gimnazijalci prošetali su čaršijom, a na čelu te jedinstvene povorke bili su najbolji učenici, Almin Hadžović i Ena Mašović.

Oboje neustrašivi borci u sticanju znanja, zasluženo su bili predvodnici ovogodišnjeg maturskog defilea.

Ena je osim što je odličan đak, bila učesnica brojnih takmičenja na kojima je postigla izuzetne rezultate, takođe, bila je i društveno angažovana kroz projekte Kancelarije za mlade, a ono što je posebno zanimljivo, za svo to vreme aktivno je bila uključena u porodični posao.

– Kada se osvrnem sada na prethodni period i pogledam postignute rezultate, vidim da je moja posvećenost svemu tome i vreme koje sam utrošila zaista vredelo. Jako sam zahvalna svojoj porodici i profesorima koji su mi pored znanja dali i mnogo životnih lekcija i uvek su bili tu da me podrže“, kaže Ena.

Ova prelepa, vredna devojka nastavlja dalje i već ima viziju svoje budućnosti.

– Sada planiram da nastavim školovanje i upišem Pravni fakultet. Smatram da je i pored dobrog zanata koji sam ja kod kuće izučila, potreban i fakultet kako bi na najbolji način doprinela svom gradu u koji planiram da se vratim“, poručuje Ena.

Indeksonline/Rina.rs