RAŠKA – Srpske bezbednosne službe u Raški uhapsile su Dragana Aksentijevića, zvanog Kiko, koji se sumnjiči da je dugogodišnji saradnik albanske nelegalne tzv. Obaveštajne Agencije Kosova (OAK) i određen mu je pritvor do 30 dana, saznaje Kurir.

On je poznat i kao rođeni brat bivše zamenice predsednika opštine Leposavić Dragane Miletić.

Prema podacima do kojih su došli srpski istražni organi, u poslednjih pola godine Aksentijević je posebno intenzivirao aktivnosti obaveštajnog i subverzivnog karaktera sa svojim dugogodišnjim prijateljom Milanom Vukašinovićem, zvanim Duduk, iz Leposavića. Obojica su po direktnim nalozima tzv. Obaveštajne agencije Kosova (OAK) i obaveštajnih struktura tzv. kosovske policije delovali na području severnog dela Kosova i Metohije, prevashodno na području opštine Leposavić.

Aksentijević i Vukašinović se sumnjiče da su po direktnim nalozima pripadnika albanskih obaveštajnih struktura Rahima Pacolija, Bljerima Šerimetija, Fljorima Džaferija i Fikreta Gašija tajno fotografisali i snimali srpske vojne i policijske baze u blizini administrativne linije, kao i aktivnosti pripadnika bezbednosnih struktura Srbije, ali i tajno pratili na području Leposavića bivše pripadnike tzv. kosovske policije srpske nacionalnosti koji su se povukli iz njenih redova.

Kako saznajemo, fotografisali su i bivše pripadnike MUP Srbije i Vojske Srbije, koji su, prema njihovim saznanjima, navodno bili angažovani u oružanim sukobima na Kosovu i Metohiji krajem 90-ih godina, a koji su trenutno penzionisani i žive na području Leposavića ili severa KiM.

Prikupljene podatke i fotografije, kao i video-snimke prosleđivali su u Prištinu Pacoliju, za šta su kao nadoknadu dobijali iznose od 500 evra na 15 do mesec dana. Nedavno su na poklon dobili i telefon visokog kvaliteta, sa naprednim opcijama fotografisanja i zumiranja fotografija.

Indeksonline/Kurir.rs