U Novom Pazaru je zvanično započeto korićenje reka Trnavice i Jošanice, čime je otpočeo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za ovaj grad. Mehanizacija je već na terenu, a planirana je izgradnja više od sedam kilometara korita.

Ovaj projekat, koji se smatra jednim od najprioritetnijih za Novi Pazar, ima za cilj da omogući stanovnicima u blizini ovih reka život bez stalnog straha od mogućih poplava. Radovi na korićenju reka obuhvatiće izgradnju čvrstih obala i regulaciju vodotoka, čime će se smanjiti rizik od izlivanja vode tokom kišnih perioda.

Ministar Husein Memić i direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Berin Ljajić, obišli su početak radova i naglasili da će ovaj projekt značajno doprineti poboljšanju kvaliteta života za mnoge građane, kao i unapređenju ukupne infrastrukture u Novom Pazaru. Završetak radova planiran je za narednu godinu, a građani već sada izražavaju nadu da će im ovaj poduhvat doneti dugoročni mir i sigurnost.

Ukupna vrednost ovog izuzetno važnog projekta koji realizuje grad Novi Pazar u partnerstvu sa Vladom Sbije je oko 25 milona eura, a sredstva su obezbeđena iz kredita Svetske banke

indeksonline.rs