NIŠ – Dokumentarni film o životu i radu pevača Šabana Bajramovića “Moje putovanje“ reditelja Željka Mirkovića imaće premijeru 14. avgusta (20:00) na Letnjoj pozornici Niške tvrđave, uz besplatan ulaz, najavio je danas festival Nišvil.

“Film prati karijeru Bajramovića od Niša do muzeja u Nju Orleans, kao jedinstvena ljudska priča o Kralju romske muzike i svetski priznatoj bluz legendi”, navedeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, nakon projekcije filma producentske kuće Optimistik (Optimistic) film biće održani koncerti sastava Sound of Saut (South) i pevača Dade Topića, koji će otpevati neke od kompozicija Bajramovića, kako je to uradio 2008. u beogradskom Sava Centru, na velikom koncertu “Prijatelji Šabanu“.

Iz Nišvila je nsaoptšeno da će se posetiocima obratiti i neki od učesnika tog koncerta video pozivom poput Zorana Predina i Jildiz Ibrahimove.

Jubilarni 30. Nišvil džez festival biće održan od 9. do 18. avgusta na 20 scena, sa ukupno 150 koncerata i sa više od 1000 izvođača, u prostoru Niške tvrđave i na različitim lokacijama u gradu.

indeksonline.rs/Tanjug