Novopazarsko Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” dobilo je još jedno vozilo za odnošenje otpadnog materijala. Ovo je donacija Ministarstva za zaštitu životne sredine, a vozilo je direktoru “Čistoće” Faruku Suljeviću uručila savetnica u resornom ministarstvu Elma Elfić Zukorlić.

Ovo vozilo će dodatno olakšati rad, odnosno sistem upravljanja otpadom u ovoj lokalnoj zajednici i na taj način će se dati dodatni doprinos očuvanju životne sredine”, izjavila je Elfić Zukorlić i dodala da će ovo ministarstvo i dalje ulagati u ovakve i slične projekte.

“Ovakvo vozilo manjih dimenzija nam je i bilo preko potrebno zato što Novi Pazar ima dosta uskih ulica i parkiranih vozila što je dodatno otežavalo rad. Iznošenje otpada u gradu vršimo čak i tri puta dnevno , a sređujemo i najudaljenije delove grada i mogu reći da je tu situacija dosta dobra”, rekao je direktor JKP “Čistoća”, Faruk Suljević.

Suljević je ovom prilikom podsetio da je Grad Novi Pazar prošle godine obezbedio tri polovna vozila za odnošenje smeća te je tako poboljšan rad na terenu , a samim tim omogućeno je preduzeću da proširi obuhvat delovanja na seoska područja oko Novog Pazara.