SARAJEVO – Direktor Uprave policije Unsko-sanskog kantona Amel Kozlica izjavio je danas da je danas da maloletnik koji je napao policajce nije poznat policiji odranije i da se trenutno proverava da li iza njega stoje ekstremističke grupe.

“Ovo maloletno lice od ranije nama nije poznato. Stanje bezbednosti je pod kontrolom. Kao što sam naveo, odmah smo naredili dodatne mere bezbednosti. Mislim da će se građani svakako osećati sigurnije. Nakon sprovedenog istraživanja i saslušavanja svedoka, izaći ćemo u javnost. Zbog stanja bezbednosti i sprečavanja uznemiravanja građana u kantonu i gradu, nećemo izlaziti u javnost sa spekulacijama”, rekao je Kozlica, preneo je Avaz.

Glavna tužiteljka Merima Mešanović rekla je da je nakon hapšenja maloletnika izvršen pretres njegove kuće.

“Oduzeti su predmeti koji su važni i potrebni za dalji krivični postupak. Proverićemo da li je na ovo podstaknut i da li iza njega stoje neke ekstremne grupe”, kazala je tužiteljka.

Ona je rekla da je reč o maloletniku koji ima nepunih 15 godina i da je prema Krivičnom zakonu za taj zločin propisana kazna od najmanje 10 godina ili doživotna ali da njemu ne može da se izrekne takva kazna, jer je mlađi od 16 godina.

Prema njenim rečima, maloletnik može da se uputi u vaspitno-popravni dom najduže na pet godina.

Sinoć je u 20.40 časova u Bosanskoj Krupi maloletnik nožem napao dvojicu policijskih službenika koji su u tom trenutku bili na dužnosti u policijskoj stanici Bosanska Krupa.

Jedan policajac je od zadobijenih povreda preminuo dok je drugi prebačen u bolnicu i trenutno je u stabilnom stanju.

indeksonline.rs/Tanjug