BRATUNAC – Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Boris Trninić dočekao je jutros na Graničnom prelazu Bratunac spasilačke timove MUP-a Srbije, koji su upućeni u BiH po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle poplava koje su pogodile tu zemlju.

Trninić je pripadnicima spasilačkih timova MUP-a Srbije zahvalio u ime zvaničnika Republike Srpske, ali i zvaničnika na nivou BiH, prenosi RTRS.

“Idemo da pomognemo, nosimo dobru volju. Situacija je veoma loša, neverovatno je šta se sve izdešavalo”, rekao je Trninić pripadnicima spasilačkih timova MUP-a Srbije.

U Bratunac je jutros pristigao konvoj od 12 vozila sa 36 pripadnika Specijalističkih timova za spasavanje Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ispratio je jutros spasilačke timove MUP-a u BiH, ističući da je Srbija, odnosno Sektor za vanredne situacije MUP-a, svega nekoliko minuta nakon što je Bosna i Hercegovina zvanično zatražila pomoć, odmah ponudio BiH da pomogne u svemu što je neophodno.

indeksonline.rs/Tanjug