BEOGRAD – Na auto-putu E-75, deonica petlja Vodanj – petlja Kolari, u smeru ka Nišu – zbog saobraćajne nezgode saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom.

Saobraćaj se odvija naizmenično nakon saobraćajne nezgode na putu Ušće – Raška, kod mesta Bojanić, a normalizovan je na putu Žabalj – Čurug nakon obustave zbog saobraćajne nezgode, prenosi AMSS saopštenje JP “Putevi Srbije”.

Uobičajeno je da se svakog vikenda u avgustu dodatno pojačava saobraćaj na graničnim prelazima, auto-putevima ali i magistralnim pravcima koji vode ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Zbog građevinske sezone koja je u punom jeku, na pojedinim deonicama može biti usporene vožnje.

Kroz petlju Beograd, od početka izliva Šid – Novi Sad do kraja uliva Čačak -Beograd/Aerodrom, na auto putu E-70, između petlje Dobanovci i petlje Beograd, u smeru ka Beogradu, od 5. 8. do 11. 8. biće izvođeni radovi na rehabilitaciji glavnog pravca preticajne, vozne i zaustavne saobraćajne trake. Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati u smeru Šid – Beograd tako što će za saobraćaj biti zatvorena preticajna, vozna i zaustavna traka. Saobraćaj će se odvijati desnom paralelnom saobraćajnicom – izliv Šid / Dobanovci ka Novom Sadu do kraja uliva Čačak – Beograd/Aerodrom.

U smeru Beograd – Šid saobraćaj će se normalno odvijati.

Do 15. 8. biće produženi radovi na rehabilitaciji i sanaciji oštećenog zastora
na državnom putu I B reda broj 26, Obrenovački put, kroz naseljeno mesto Umka, u oba smera, koji se izvode svakog radnog dana i subotom, u periodu od 7 do 17 časova.

U zoni radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i ručno je regulisan.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP ” Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije dobijenim u 1715 sati na većini naših graničnih prelaza vozila čekaju od 15 minuta do tri sata.

Na putničkim terminalima graničnog prelaza Horgoš na izlazu se čeka 180 minuta, na Horgošu 2 45 minuta, na Kelebiji 60 minuta. Na graničnom prelazu Gradina za izlaz se čeka 120 minuta, za ulaz u Srbiju 15 minuta. Na preševu vozila se zadržavaju na ulazu u zemlju 90 minuta, na Gostunu za izlaz se čeka 20 minuta, za ulaz 35 minuta. Na Bratrovcima na izlazu zadržavanje je 60 minuta, na ulazu 30 minuta, na Sremskoj Rači na izlazu i ulazu po 30 minuta.

Zadržavanja na teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema izuzev na Gradini gde se za izlaz iz zemlje čeka 90 minuta i Preševu 60 minuta.

indeksonline.rs/Tanjug