STARA PAZOVA – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da očekuje da se Dušan Vlahović i Sergej Milinković Savić priključe nacionalnom timu na novembarskim mečevima u Ligi nacija.

Vlahović i Milinković Savić će propustiti predstojeće duele protiv Švajcarske i Španije u Ligi nacija.

“Njihov nedolazak oba puta je zajednički dogovor. Naravno da smo razgovarali. Obavljeni su razgovori sa Vlahovićem. Ostaje ono što je bilo i pre mesec dana.

Porodični problemi u koje ja ne želim da ulazim. Jedino vreme kada može da im se posveti jeste kada ima reprezentativna pauza. Ono što je jako bitni, niti je problem FSS, niti reprezentacija, niti selektor”, rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

“Što se tiče Sergeja, takođe smo razgovarali, doneli smo zajedničku odluku da preskoči ovaj termin.

Isključiv dogovor između mene i njih. Mislim da za sledeće okupljanje neće biti problema. I sa Mitrovićem sam razgovarao, uvek to uradim pre objavljivanja spiska. Pre svega što želim da znam u kakvom stanju. Dobijem direktnu informaciju. Posle toga se igrači stave na spisak ili ne.

Bilo bi ružno da ih stavim na spisak i oni ne dođu. Mitrović je potvrdio da se odlično oseća, da nema problem sa zadnjom ložom. Daleko je bolja situacija nego što je bilo prethodnih dana”, naveo je Stojković.

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je danas u Staroj Pazovi pripreme za duele protiv Švajcarske i Španije u Ligi nacija.

Fudbaleri Srbije će 12. oktobra u Leskovcu dočekati Švajcarsku u trećem kolu grupe A4 Lige nacija, dok će tri dana kasnije gostovati Španiji u Kordobi.

indeksonline.rs/Tanjug