SARAJEVO – Na području Jablanice tokom protekle noći nije bilo ozbiljnijih padavina i novih problema, konstatovano je na današnjoj sednici Opštinskog štaba Civilne zaštite.

Na sednici su prezentovane najnovije informacije o aktuelnom stanju na području te opštine.

 Nakon što je Federalni štab civilne zaštite doneo Naredbu o hitnoj evakuaciji i zbrinjavanju stanovništva s ugroženih područja ove opštine i grada Konjica, evakuisane osobe smeštene su u privatnom smeštaju u gradu (kod porodica), te u organizovanim kolektivnim prihvatilištima, gde su im obezbeđeni ležajevi, hrana, voda i osnovne higijenske potrepštine.

 Potraga za nestalim osobama, čišćenje terena i osposobljavanje putne komunikacije, elektro i vodoopskrba, ostaju prioriteti.

 Prema informacijama iz PS Jablanica, i pored nadljudskih napora koje ulažu spasioci na terenu, tokom jučerašnjeg dana nije pronađena nijedna stradala žrtva. Prema istom izvoru, na području te opštine do sada je pronađeno 16 žrtava, dok se za četiri osobe traga. Jedno telo još nije identifikovano.

 Zaključeno je da je stanje na području cele opštine Jablanica i dalje dosta složeno te da brojne spasilačke ekipe, timovi s mehanizacijom na terenu i volonteri ulažu maksimum napora, kako bi pomogli ugroženom stanovništvu, preneo je sarajevski portal Avaz.

indeksonline.rs/Tanjug