BEOGRAD – Saobraćaj u Srbiji umerenog je intenziteta i odvija se po mokrim kolovozima uz nepovoljen uslove za vožnju zbog kiše, sumaglice i niske oblačnosti, saopštio je justros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na naplatnim rampama nema čekanja na naplatu putarine, a na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Na teretnim terminalima sa Hrvatskom i Madjarskom i dalje su zadržavanja višesatna, ali su sada nešto kraća u odnosu na prethodne dane. Razlog za zadržavanja može biti i uobičajena vikend zabrana tranzita na teritoriji Madjarske, koja počinje u subotu u 22.00, a završava se u nedelju u 22.00, kao i na pojedinim putevima u Hrvatskoj, čija je primena počela 1. aprila.

Zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije ima na prelazu Horgoš gde se čeka 420 minuta, na prelazu Kelebija se čeka 120 minuta, a u Sremskoj Rači 60 minuta. Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

Beta /Foto :Pixabay