Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge Indeks Online. Korišćenjem bilo kog dela sajta smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Indeks Online ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod).

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti Indeks Online da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:
Internet sajtovi:

Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 150 karaktera iz teksta,
kompletan naslov,
jednu fotografiju, koja ne sme biti prikazana u dimenzijama većim od 120×120 piksela,
obavezno vidljivo navođenje izvora (IndeksOnline.rs) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta,
objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži “nofollow”!

Televizija/radio

Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Indeks Online kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Indeks Online kao izvora.

Štampana izdanja:

Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Indeks Online kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Indeks Online kao izvora.

NAPOMENA:
Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

Indeks Online zadržavaju pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.
Linkovi na druge web stranice

Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo Indeks Online, ne smatraju se delom sajta i Indeks Online ne snose odgovornost za njih.
Zaštita privatnosti

Indeks Online poštuju privatnost svojih korisnika i posetioca sajta.

Podatke ostavljene prilikom slanja komentara, Indeks Online neće davati na uvid trećem licu.
Korisnicima Indeks Online strogo je zabranjeno:

objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika

Indeks Online ne odgovaraju za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.
Društvene mreže:

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembar 2013. godine) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice Indeks Online uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Sporne komentare građani mogu prijaviti putem e-maila [email protected].
Kolumne:

Tekstovi objavljeni u rubrici “Kolumne” predstavljaju stavove autora tekstova i ne mogu se smatrati stavom Indeks Online.

Indeks Online ne odgovaraju za stavove iznete u ovoj rubrici.
Izmene uslova korišćenja

Indeks Online zadržavju pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku.

Indeks Online neće biti odgovorne za moguće posledice proizašle iz takvih promena