Beograd – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se BiH raspasti ukoliko dođe do pojačanog intervencionizma međunarodne zajednice i da je više niko neće moći sastaviti.

“Zvaničnik američkog Stejt departmenta Hojt Јi iznosi laži o stanju u regionu, pozivajući ili priželjkujući intervencionizam”, rekao je Dodik.

On za “Večernje novosti” kaže da na dnevnom redu Republike Srpske nema nikakve secesije i da ni Srbija, ni Rusija, niti bilo ko od Srpske ne traži da sprovodi bilo kakve aktivnosti oko secesije.

Dodik je naveo da nijednim zvaničnim kanalom nije dobio informaciju o planu “Posljednja šansa”, gdje se spominje da opozicija i pojedine strane službe destabilizuju Srpsku.

“To se pominje u javnosti, a ponašanje pojedinih opozicionih partija u Republici Srpskoj podsjeća me na opisani scenario, u kojem su oni ipak samo loši glumci, nesposobni da iznesu svoje uloge”, istakao je Dodik.

Upitan da li se plaši za svoju bezbednost, s obzirom da je predstavljen kao glavna “meta” u planu “Posljednja šansa”, Dodik je rekao da ne dozvoljava da ga takva razmišljanja odvuku od suštinskih stvari koje je potrebno uraditi ili poteza koje je potrebno povući.

“Ne zaboravite, za ovu državu je život dalo blizu 30.000 najboljih ljudi tog vremena. Da li je njih iko pitao plaše li se za svoju bezbednost?”, upitao je Dodik.