Prijepolje – Razvojna agencija Srbije posredstvom Regionalne razvojne agencije Zlatibor prezentovala je u ovdašnjem Domu kulture zainteresovanim privrednicima programe podrške privatnom sektoru i preduzetničkim radnjama.

Reč je o programima podrške mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima u 2017. godini, gde se nudi do 70 odsto bespovratnih sredstava za početnike, do 50 odsto za postojeće firme i do 60 odsto za organizacije i institucije. U okviru programa “Kreiraj život izaberi podršku za uspeh”, nudi se ukupno osam programskih paketa.

– Opšti cilj Programa jeste povećanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, kroz učešće u sufinansiranju nabavke proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje – kazala je prezentujući programe Nataša Jovanović viši savetnik za početnike u poslovanju RRA Zlatibor.

Lokalna samouprava ove godine opredelila je 10 miliona dinara za pomoć privrednom sektoru. Član Opštinskog veća zadužen za privredu Edib Kajević ističe da će predviđena sredstva biti dostupna putem konkursa koji će sprovesti Nacionalna služba za zapošljavanje filijala u Prijepolju i koristiće se za samozapošljavanje, zatim otvaranje novih radnih mesta i poslove javnih radova.

PP Media