KRAGUJEVAC – “Arsenal 07” počinje sutra uveče nastupima bendova “Anthrax”, “Bužcocks” i drugih, a posetioce festivala u Kragujevcu očekuju 23. i 24. juna i druga značajna svetska i regionalna muzička imena kakva su “Thievery Corporation”, “Skindred”, Dub FX, Ana Popović, Darko Rundek.

Hard rokeri “Epilog” imaju čast da otvore “Main Stage”, gde 22. juna sviraju slavni metalci “Anthrax”, domaći “Kerber” i srpski Irci “Orthodox Celts”, najavila je agencija “Long play”.

Prve večeri na “Garden Stage”-u pored pankera “Bužcocks”, domaćeg “Ritma nereda” i slovenačkog “Elvis Jackson”-a, nastupiće i instrumentalni rok bend “Fitnes”, treš metalci “Alitor” i “Forever Storm”, kao i death metal “Dead Joker”.

Darko Rundek dolazi 23. juna u Kragujevac sa velikim pratećim bendom na turneji “Apocalypso Now” povodom 20 godina od izlaska svog kultnog prvog albuma “Apocalypso”.

U petak, druge večeri na “Main”-u, uz Rundeka, bluz gitaristkinju Anu Popović i eklektični “Thievery Corporation”, nastupiće i alternativci “Repetitor”.

Na “Gardenu”-u 23. juna folk pankerima “Brkovi” pridružiće se metal kolege “Pero Defformero”, kao i kultni “Bjesovi”, a tu su i duhovita “Zvoncekova bilježnica”, stoner grandžeri “Larska”, kao i pankeri “Pankreas” i “Crveni karton”.

“Goblini” će 24. juna zatvoriti “Arsenal fest 07” nastupom u sitne jutarnje sate na “Gardenu”, gde će im prethoditi Kralj Čačka, alternativni “Damir Urban”, Rambo Amadeus, zatim pank bendovi “Bolesna štenad”, “Špajz” i “Raskid 13”, kao i gotičari “Electro Vampires”.

Završne večeri “Arsenala” na “Main Stage”-u 24. juna sviraju supergrupa “Škrtice”, velški metal-hiphoperi “Skindred”, australijska senzacija Dub FX i alternativni “Kanda, Kodža i Nebojša” sa Horsman Coyote-om.

“Arsenal” se održava u “Kneževom arsenalu” (Main stage), bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka i u zelenilom bogatoj “Zastavinoj bašti” (Garden stage).

Tu je i “Explosive Ð Stage” u obližnjoj rustičnoj “Čaurnici”, gde dolaze poznati didžejevi kao što su Mihai Popoviciu, Alexander Kowalski, Jeremy Refson a.k.a. Jeremy Tsunami i MarkyZ.

Novina “Arsenala 07” je “Demolition Stage” na kome će se predstaviti publici perspektivni bendovi iz Srbije i regiona u izboru Beograda 202, Emisije “Bunt” RTS-a i portala www.noiž.rs.

Pojedinačna ulaznica košta 1.300 dinara, a komplet za sve tri večeri 2.300 dinara, preko mreže Eventim.

Ulaznica se može kupiti i svake večeri na ulazu u festivalski prostor i košta 1.500 dinara. Komplet će i na ulazu koštati 2.300 dinara.