Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je danas radove na rekonstrukciji škole Stefan Nemanja gde je izvršena rekonstrukcija kotlare, krova i krečenje i uređenje učionica.

Biševac je kazao da je zadovoljan dinamikom radova te da očekuje da će sve biti spremno za početak školske godine.

Ovde je uloženo preko pola miliona evra u izgradnji krova, novo grejanje, električne instalacije obnovljene, osvetljenje i mokri čvorovi. Zahvaljujem se kraljevini Norveške koja je uložila 360.000 evra, Kancelarija za javna ulaganja 70.000 evra, grad Novi Pazar preko 100.000 evra” rekao je Biševac.

On je kazao da će grad Novi Pazar nastaviti i dalje da ulaže u školstvo, dodajući da je ovogodišnjim budžetom predviđeno 167 miliona dinara a da će se ovogodišnjim rebalansom povećati sredstva za školstvo.

Isplatili smo sve zaostale jubilarne nagrade, zaostale iz 2016 godine, svim prosvetnim radnicima i gledaćemo da deblokiramo račune osnovnih škola” zaključio je Biševac.

Direktor Edin Dugopoljac kazao je da je ovo znak da će standard u toj školi biti podignut na evropski nivo i da kolektiv ima viška energije koju je potrebno kanalisati, kako bi do 4. septembra kada se škola otvara.

indeksonline.rs