PRIŠTINA – Na Kosovu je fizički napadnut novinar i direktor portala “Insajderi” Parim Oluri, poznat po svojim izveštajima o korupciji, javljaju mediji.

Olurija su u sredu veče pretukli nepoznati napadači dok je išao kući sa svojom verenicom, izvestila je britanska agencija Rojters.

Kosovski mediji javljaju da je pretrpeo lakše povrede i da je zbrinut u prištinskoj bolnici.

“To je napad na slobodu medija”, rekao je Oluri, navodeći da motiv napada još uvek nije poznat, ali da bi razlog mogli biti njegovi članci.

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) osudila je napad, poručujući da bi “novinari trebalo da budu slobodni da izraze drugačije mišljenje, bez straha od nasilja ili fizičke povrede”.

Kosovska asocijacija novinara apelovala je na vlasti da pronađu napadače, a napad je osudio i kosovski predsednik Hašim Tači.

“Novinari ne bi trebalo da bude obeshrabreni takvim kriminalnim radnjama. Upravo suprotno”, napisao je on.

Olurijev internet portal “Insajderi” je, kako navodi Rojters, postao jedan od vodećih onlajn medija na Kosovu, baveći se temom korupcije među vodećim kosovskim zvaničnicima.

Napad je usledio samo nekoliko dana nakon što je Oluri napisao članak u kom pojedine bivše komandante Oslobodilačke vojske Kosova optužuje za korupciju.

(Tanjug)