BEOGRAD – Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović stigla je večeras u Beograd, dočekana je aplauzima na aerodromu Nikola Tesla i poručila da joj je učinjena velika nepravda na prvenstvu sveta i da je sigurna da će osvojiti zlato prvom prilikom.

“Uradili smo ono šo smo obećali – pojavila sam se spremna, skočila sam preko sedam metara… Na kraju krajeva mislim da sam sve rekla završnim skokom. Ali sudijina je poslednja i moram da se složim sa tim. Ne treba mi upitna zlatna medalja, nego znam da mi zlato pripada i da hu se za njega izboriti nekom sledećom prilikom“, rekla je Španovićeva, a preneo RTS.

Njoj je izmakla medalja na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je, i nakon žalbe srpskog tima, komisija odlučila da je broj sa leđa ostavio trag u pesku, što je umanjilo skok.

Osećam neku vrstu nepravde… Videli smo u Londonu da je bilo mnogo žalbi, sa raznih strana, neke su prihvaćene, neke ne… Nas je najviše povredilo to što je komisija rekla ”mi mislimo da je to trag od broja”... Ironija je što je ovo poslednje prvenstvo na kojem se koriste brojevi na leđma”, objasnila je Španovićeva.

Njen trener Goran Obradović smatra da je neverovatno da jedan papirić, u 2017. godini, odlučuje o svetskom prvaku.

“Sad ćemo još više trenirati i borićemo se jače. Ostaje Dijamantska liga, a čeka nas i Svetsko dvoransko prvenstvo u Birmingemu naredne godine”, istakao je Obradović.