Priboj – U pribojskoj Opštoj bolnici, završeni su radovi na rekonstrukciji operacionih sala u hiruškom odeljenju. Prvo ozbiljnije renoviranje nakon pet decenije obuhvatilo je sanaciju zidova, podova, instalacije i rasvete. Sredstva za ovu investiciju vrednu tri miliona dinara, odobrilo je Ministarstvo zdravlja preko Zdravstvenog centra Užice.

Vlada Srbije je nastavila sa ulaganjem u zdravstvo koje je započela prošle godine. Tokom godine na izmaku sanirano je još nekoliko zdravstvenih ustanova u Zlatiborskom okrugu.

– U deset domova zdravlja koji se nalaze u okviru Zdravstvenog centra Užice Vlada Srbije uložila je više od 60 miliona dinara. Sve to omogućiće bezbednije i kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga pacijentima, dok će lekari i medicinski radnici imati znatno pristojnije uslove za rad – kazao je direktor ZC Užice dr Miloš Božović.

Pribojska hirurgija koja je bila na samom izdisaju opstala je zahvaljujući sredsvima lokalne samouprave, koja finansira rad hirurga iz Užica zatim njihov smeštaj i ishranu, te se na taj način žiteljima omogućila kvalitetnija zdravstvena zaštita a hirurzima iz Priboja određen vid edukacije.

– Ovo će mnogo značiti za našu hirurgiju. Sada nam ostaje da obnovimo opremu i instrumente u hiruškim salama i tada će nakon mnogo godina hirurgija biti na znatno višem nivou nego – kazao je direktor Opšte bolnice Priboj dr. Dragan Pjevčević.

Problem pribojskog zdravstva je i neiskustvo ovdašnjih hirurga u zahtevnijim zahvatima, međutim uz pomoć kolega iz Užica koji već neko vreme rade i obučavaju kolege iz grada na Limu i ovaj problem uskoro će biti prevaziđen.