NOVA VAROŠ/IVANJICA/PRIJEPOLJE/SJENICA, 23. marta (Tanjug) – Na teritoriji opštine Nova Varoš visina snežnog pokrivača iznosi od 30 do 50 centimetra, a šef opštinskog odeljenja za investicije Dejan Grbić kaže da nisu očišćeni svi putni pravci ali da se radi na tome.

Dodaje, međutim, da je cilj da se u toku dana očiste svi putevi, ukoliko ne bude još nekih dodatnih padavina.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović kaže da na Goliji ima oko 40 centrimetra snega, da su svi putevi ka mesnim zajednicama sinoć bili očišćeni, ali da su zbog snega koji je padao celu noć sve ekipe od jutros na terenu i rade na ponovnom raščišćavanju.

“Putevi do škole i doma zdravlja su među prvima osposobljeni i za sada nema većih problema”, kaže Mitrović za Glas zapadne Srbije.

Načelnik štaba za vanredne situacije u Prijepolju Goran Posrkača kaže da su magistralni i regionalni putevi prohodni, kao i putevi do centara većine mesnih zajednica, te da nema većih problema u snabdevanju strujom, osim pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži.

Posrkača je rekao da je ekipa vatrogasno – spasilačke službe intervenisala juče nakon saobraćajne nesreće u Brodarevu u kojoj je jedno maloletno lice izgubilo život, kada su beživotno telo nastradalog deteta izvadili iz reke.

“Sinoć smo intervenisali i prilikom omogućavanja transporta kolima hitne pomoći jedne žene iz sela Crkveni Toci do bolnice”, rekao je Posrkača.

U opštini Sjenica snega na pojedinim mestima ima oko 50 centimetara, ali su svi putevi prohodni.

“Najviše snega ima u MZ Bare, i tu su upravo poslate teške mašine koje će raščistiti prilazne puteve, dok su putevi u ostalim mesnim zajednicama očišćeni”, kazao je zamenik predsednika opštine Mikailo Kaličanin.

Dodao je da njihovo komunalno preduzeće nema dovoljno mašina za čišćenje, pa su zbog toga angažovali privatne firme kako bi svi putevi bili očišćeni.

Kaže i da je snabdevanje električnom energijom uredno, a u svim školama pa čak i u najudaljenijim selima nastava se odvija bez problema.