PRIŠTINA – Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj ocenjuje da “agresivna kampanja” Beograda za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova i izjave premijerke Ane Brnabić u vezi s učešćem Prištine na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji čine nemogućim dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, piše prištinski “Zeri”.

Hodžaj poručuje da će Priština “proporcionalno odgovoriti” na takve aktivnosti jer su, kako tvrdi, protiv normalizacije odnosa Beograda i Prištine, navodi Zeri.

“Agresivna i sistematična kampanja za povlačenje priznanja Kosova i javni istup Srbije protiv učešća Kosova na samitu EU za Zapadni Balkan u Sofiji, čini dijalog između dve države nemogućim. Kosovo će odgovoriti proporcionalno na ove aktivnosti, jer su protiv normalizacije odnosa između Kosova i Srbije”, naveo je Hodžaj na svom nalogu na Fejsbuku.

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je u ponedeljak da je politički nonsens da Kosovo bude prisutno na evropskom samitu za Zapadni Balkan u Sofiji, kao kao i da će Beograd, u zavisnosti od poteza Prištine oko osnivanja Zajednice srpskih opština, odlučiti o učešću na tom skupu.

Takođe, navodi “Zeri”, Vlada Srbije nastavlja da se hvali svojim radom na povlačenju međunarodnih priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.