PRIŠTINA – Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj ocenjuje da “agresivna kampanja” Beograda za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova i izjave premijerke Ane Brnabić u vezi s učešćem Prištine na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji čine nemogućim dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, piše prištinski “Zeri”.

Hodžaj poručuje da će Priština “proporcionalno odgovoriti” na takve aktivnosti jer su, kako tvrdi, protiv normalizacije odnosa Beograda i Prištine, navodi Zeri.

“Agresivna i sistematična kampanja za povlačenje priznanja Kosova i javni istup Srbije protiv učešća Kosova na samitu EU za Zapadni Balkan u Sofiji, čini dijalog između dve države nemogućim. Kosovo će odgovoriti proporcionalno na ove aktivnosti, jer su protiv normalizacije odnosa između Kosova i Srbije”, naveo je Hodžaj na svom nalogu na Fejsbuku.

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je u ponedeljak da je politički nonsens da Kosovo bude prisutno na evropskom samitu za Zapadni Balkan u Sofiji, kao kao i da će Beograd, u zavisnosti od poteza Prištine oko osnivanja Zajednice srpskih opština, odlučiti o učešću na tom skupu.

Takođe, navodi “Zeri”, Vlada Srbije nastavlja da se hvali svojim radom na povlačenju međunarodnih priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here