NIŠ – Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” organizovaće u utorak, 10. decembra u 9.00 časova mirno okupljanje gradjana ispred Skupštine grada, uprkos odlaganju skupštinskog zasedanja na kome je trebalo da bude usvojena odluka o prenosu u državno vlasništvo aerodroma “Konstantin Veliki”.

Inicijativa je večeras pozvala Nišlije da se u što većem broju pridruže mirnom Zboru gradjana na kome će biti organizovano prvo javno glasanje gradjana Niša “o odluci da se niški aerodrom pokloni Republici”.

“Prisutni gradjani će se javno izjasniti o predlogu Gradskog veća da se niški aerodrom pokloni Republici, u skladu sa članom 107. Statuta grada Niša”, navodi se u obaveštenju i dodaje da odluke Zborova nisu savetodavne, već obavezujuće, konačne i u skladu sa zakonom.

U obaveštenju je rečeno da su neke odborničke grupe poslušale naredjenje iz Beograda da odlože sednicu Skupštine grada Niša, a da je stav Inicijative da o tome odlučuju isključivo Nišlije.

“Ovo je naš grad, ovo je naša skupština, naši poslanici, naša odluka. Koliko god neko bio partijski opredeljen, ovakva vrsta odluka je isključivo na Nišlijkama i Nišlijama”, kaže se u obaveštenju Inicijative “Ne damo niški aerodrom”.

Inicijativu “Ne damo niški aerodrom” čine Nacionalna koalicija za decentralizaciju Proaktiv, Udruženi pokret slobodnih stanara, Niš Media i reform centar Niš.

(Beta)