SASRAJEVO – Suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom za uzrokovanje saobraćajne nesreće u kojima su stradale Selma Agić i Edita Malkoč, danas je nastavljeno u Kantonalnom sudu, gde bi on trebao dati iskaz.

Radi se o predmetu u kojem se prvooptuženi Sanjin Sefić tereti za teško krivično delo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično delo neukazivanja pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se njegova sestra Sara Sefić, te Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić terete se za pomaganje počinitelju nakon izvršenja krivičnog dela.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6 krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu nakon čega je pobegao s mesta nesreće.

Prvooptuženi Sefić je nakon bega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen bh. vlastima.

Podsetimo, juče je Enisa Kekić-Malkoč, sestra Edite Malkoč napisala potresno javno pismo predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću u kojem ga poziva na djelovanje.

 

Izvor: radiosarajevo