KRAGUJEVAC – Prva faza Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju završena je u Kragujevcu, 20. gradu, u kojem su se školarci takmičili, ali i družili.

Igre su otvorene u prepunoj Hali park, a prisutne su pozdravili predsednica SIM za Srbiju Ivana Jovanović, član UO Saveza za školski sport Srbije Dragan Sretenović i glavni koordinator SIM za Kragujevac Dragan Ðorđević.

Baklju prijateljstva nopsio je pionirski prvak Srbije u plivanju Aleksa Braković.

Organizatori su se zahvalili Vladi Srbije, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvu omladine i sporta, lokalnim samoupravama, sponzorima i donatorima, bez kojih ova manifestacija ne bi mogla biti ovako sprovedena.

“Igre su zaista oduševile Srbiju. Ove godine smo organizaciju digli na još viši nivo i ono što je najvažnije deca su besplatno uživala u sportu i druženju. Misli dece koja su obezbedila plasman na državno finale su već u Beogradu i činimo sve da zbog toga spremimo novi spektakl od 23. do 29. jula. I da se najbolji izbore za regionalno finale krajem avgusta u Splitu”, izjavila je Ivana Jovanović.