BEOGRAD – Pokret slobodnih gradjana (PSG) saopštio je danas da su nedavne posete lidera radikala Vojislava Šešelja Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanoviću u zatvoru “izraz želje Aleksandra Vučića za devedesetim i njegove potrebe da rehabilituje glavne aktere tog vremena”.

“Vojislav Šešelj vraća devedesete u Vučićevo ime i za svoj račun. Poseta Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanoviću i glumljenje njihovih advokata je njihova pretnja gradjanima da su spremni da unište ne samo institucije i demokratski poredak, već i svako sećanje na pokušaj uspostavljanja i očuvanja istih”, naveo je PSG.

Pokret je upitao predsednika Srbije da li će se “četvrti put u životu, napiti ukoliko uspe u nameri da Ulemek i Jovanović budu rehabilitovani za ¨ubistvo Zorana Djindjića”.

Lider Srpske radilane stranke Vojislav Šešelj posetio je Ulemeka i Jovanovića u zatvoru gde služe kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Djndjića, od kojih je dobio ovlašćenja da pokrene postupak revizije sudskog postupka.

 

Izvor: Beta