ČAČAK – Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da je postao “meta broj jedan” u svim medijima koji su pod kontrolom aktuelne vlasti i u kojima su ga dva ministra i vrh Srpske napredne stranke optužili da zahteva vojni puč, krvoproliće i gradjanski rat, što je ocenio kao “izmišljotine” i “gluposti”.Obradović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je veoma iznenadjen da je prošlo 48 sati a da još uvek nije uhapšen iako su njegovo hapšenje i dalje procesuiranje tražili ministar vojni i ministar policije.

“Kada dva ministra, vojske i policije, koji predstavljaju bezbedonosni sistem ove države, traže hapšenje lidera opozicije a da 48 sati nadležni državni organi još uvek nisu reagovali i ne ispunjavja u njihov zahtev, moram reći da sam zabrinut šta se dešava sa državnim organima i zašto još uvek nisam uhapšen”, rekao je Obradović i naveo da “se ne plaši”.

On je postavio kao “ključno pitanje” zašto bi uopšte trebalo da bude uhapšen, kada je samo tražio poštovanje Ustava Srbije i isticao da Ustav važi kako za svakog gradjanina tako i za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Kada predsednik Srbije javno zagovara ideju razgraničenja sa Albancima, što znači priznavanje nezavisnosti Kosova i rasparčavanje države Srbije što je protivustavno, onda predsednik Srbije kao i svaki drugi gradjanin koji bi to radio mora da bude predmet krivičnog gonjenja zbog kršenja našeg teritorijalnog integirteta i suverenitata i kršenje Ustava Srbije”, rekao je Obradović.

On je dodao da je samo zagovornik poštovanja Ustava i medjunarodnog dokumenta donetog na najvišem svetskom nivou, Rezolucije 1244 saveta bezbednosti UN koja je još uvek važeća.

On je dodao da onoga trenutka kada Srbija prizna nezavisno Kosovo saučestvuje u stvaranju Velike Albanije koja je, prema njegovoj oceni, najveća pretnja ne samo Srbiji “već i svim drugim pravoslavnim zemljama u okruženju”.

“Ko je izvor nestabilnosti, ko je bezbednosna pretnja, ko izaziva gradjanske nemire i ko izdaje srpske nacionalne inrerese? To je Vučić koji šest godina vlada državom, potpisao je niz antiustavnih briselskih sporazuma, povukao granicu sa Kosovom, i nema većeg sponzora i pomagača nezavisnog Kosova na svetu od Vučića koji je i najveći pomagač stvaranja Velike Albanije”, rekao je Obradović.

On je dodao da je njegova “dužnost da obavesi javnost da se u ovom trenutku dešava ono što se ne može drugačije okarakterisati nego kao izdaja srpskih nacionalnih i drugih interesa”.

“Nijedna država u svetu nikada u istoriji sveta u miru nije nekome poklonila deo svoje državne teritorije”, rekao je Obradović.

On je pozvao predsednik Srbije Aleksandra Vučića na direktan TV duel posle sedam godina njegove vlasti.

Obradović je dodao da bi trebalo održati sednicu Skupštine Srbije a na kojoj bi se razgovaralo o Kosovu.

“Ovde je sve ukinuto, nema više ni Skupštine, ni medija, ni izbora, nema života. Ovde je vlast preuzela sve poluge moći, ovde propaganda režima traje 24 sata bez prestanka na njihovom režimskim televizijama i u njihovim režimskim tabloidima”, rekao je Obradović.


Beta