ULCINJ – Crnogorska policija i carina su shodno operativnom podatku dobijenom posredstvom međunarodne saradnje danas sprečili krijumčarenje 19 komada vatrenog oružja iz Albanije, čime je sprečeno i izvršenje eventualno teških krivičnih dela, saopšteno je danas iz Uprave policije i Uprave carina.

U zajedničkom saopštenju se dodaje da su policajci Odeljenja granične bezbednosti Ulcinj i carinici Carinske ispostave Sukobin, danas oko 10 časova, na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, postupajući po podatku koji je dobijen razmenom u međunarodnoj policijskoj saradnji, na ulazu u Crnu Goru zaustavili autobus inostranih registarskih oznaka, koji je saobraćao na međunarodnoj liniji.

“Policajci i carinici su angažovanjem policijskog službenog psa, pronašli putnu torbu sa 19 pištolja marke “Sig Sauer” cal. 7,65 mm. Torba je pronađena u boksu za prtljag, a pripada R.S.V. (21), državljaninu Švedske. U skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, R.S.V. i pronađeno oružje preuzeli su službenici granične policije Albanije radi daljeg procesuiranja. Ovom koordiniranom aktivnošću, koja je realizovana shodno razmeni informacija u međunarodnoj policijskoj saradnji, sprečeno je krijumčarenje oružja i eventualno izvršenje teških krivičnih dela”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da sledi dalja kriminalistička obrada i kontakt crnogorskih i albanskih nadležnih organa u vezi sa daljim tokom ovog predmeta.


indeksonline.rs/vijesti.me/ Foto: Uprava policije Crne Gore