BEOGRAD – Povodom incidenta u kome se spominje ime novinarke RTS-a Slađane Tomašević, koju je, prema pisanju medija, udarila stanarka zgrade u kojoj živi, oglasio se MUP.

Mediji su naveli da je do incidenta došlo nakon prepirke vezane za nadogradnju, a državni sekretar MUP-a Biljana Popović Ivković poručila je da bilo kakav oblik nasilja ne sme biti društveno prihvatljiv.

“Kada je reč o napadu na Slađanu Tomašević, policija je odmah po prijavi obavila razgovor sa novinarkom, koja je prijavila da je napadnuta, kao i sa ženom na koju je ukazala da joj je nanela udarac u predelu glave. Policija je, takođe, obavila razgovor i sa komšijama i svedocima ovog događaja, a skinut je i snimak sa nadzornih kamera”, rekla je Popović Ivkovićeva za Tanjug.

Ona je dodala da je detaljni izveštaj, sa snimcima, prosleđen nadležnom tužilaštvu na dalje odlučivanje.

“Tužilaštvo je, kaže, dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a policija će daljim radom utvrditi sve okolnosti ovog događaja, posebno da li ovaj incident ima veze sa njenom novinarskom profesijom”, rekla je Popović Ivkovićeva.

Posebno je istakla da nikakav oblik nasilja ne sme biti društveno prihvatljiv, ne sme se tolerisati, niti opravdavati. Mediji pišu da je komšinica Tamara K, inače ćerka upravnika zgrade, ošamarila i pesnicom udarila u glavu voditeljku javnog servisa, navodno jer ju je zatekla kako sa vrata skida obaveštenje inspekcije.

Njihovi odnosi su, navode mediji, proizvod ozbiljno narušenih komšijskih odnosa, poremećenih još prošle godine, kada je počela nadogradnja stanova na poslednjem spratu zgrade. Tamara K. je u iskazu policiji rekla da joj je žao zbog svega što se dogodilo.

“Pružila je ruku i krenula da cepa rešenje koje je bilo zalepljeno na vrata. Tada sam prišla Slađani i svojom desnom rukom koja mi je bila izvrnuta palcem okrenutim nadole udarila je u predelu leve strane njenog obraza”, ispričala je Tamara K. policiji, prenose mediji.

Tanjugu se javila i Slađana Tomašević, potvrđujući da se incident dogodio: “Nažalost, tačno je da se incident dogodio. Naravno da sam o tom događaju odmah obavestila nadležne državne organe. Po nalogu tužilaštva, uzeti su svi potrebni dokazi, kao i video-snimak sa sigurnosnih kamera zgrade, gde se više nego jasno vidi sam događaj. U vezi sam tim, nadležni organi rade svoj posao, i ja ne bih ništa dalje komentarisala”, rekla je Tomaševićeva.

Ona je naglasila da je sve u vezi sa “nadogradnjom” urađeno u skladu sa zakonom i uz sve saglasnosti.

“Kao osoba koja se bavi javnim poslom osuđujem svaki vid nasilja, kako fizičkog, tako i psihičkog. Ovim povodom više neću davati izjave, kako bi nadležni organi u skladu sa zakonom neometano mogli da obave svoj posao”, istakla je Tomaševićeva.