BANJA LUKA – Osoba koja je na Facebooku imala profil imena Nebojša Pavlović Copke i koja je slala poruke eksplicitnog sadržaja, kako je mislio, 13-godišnjoj djevojčici ispitan je u policiji.

Navodno je sam otišao u policiju u Čelincu nakon što je stranica Borba protiv pedofilije javno na Facebooku objavila prepisku koju je ovaj 26-godišnjak, inače zaposlen u vrtiću, slao devojčici.

Izvor iz policije je rekao da nije jasno za šta ga optužiti – nema elemenata krivičnog dela, jer ne postoji “oštećena”.

Naime, ovaj muškarac dopisivao se s članovima grupe Borba protiv pedofilije, koji se predstavljaju da su devojčice i u zamku hvataju perverznjake.

No, nije on prvi koji je na ovaj način uhvaćen, i protiv su tih ljudi već podnesene krivične prijave. Primera radi, u julu ove godine ovako je “pao” i S.T., bravar iz Brčkog. U martu ove godine, grupa je razotkrila još jednog Brčaka – fudbalskog sudiju i električara M. J. (37). U istu je zamku upao i S.S. iz Travnika, te K.Š. iz Visokog.

Tužilaštvo iz Banje Luke još uvijek treba da odluči o slučaju radnika iz vrtića, koji je priznao policiji da je vodio ovaj razgovor na internetu. U međuvremenu, radnik je suspendovan s posla.

Iz vrtića su se oglasili rečima: “Nama su deca i roditelji najvažniji. S njima ćemo razgovarati i objasniti celu situaciju. Vidćemo kakav je njihov stav o svemu kako bismo mogli dalje da reagujemo.”

Ipak, brat direktorke ovog vrtića uputio je pretnje članovima grupe Borba protiv pedofilije, a oni su ih ponovo javno objavili. Napisali su mu i ovo:
“Razumemo mi emociju prema sestri, brigu za posao od kog se živi i sve ljudske motive. Zapravo, vrtić nije ni bio tema, dok sami oni, koji su branili neodbranjivo, od njega nisu napravili temu. A onda su i mnogi branitelji ovog nesrećnika, svojim komentarima napravili budale od sebe. Nakon svega, evo, stižu nam i pretnje. Darko Guslov nam piše u inbox stranice, zahtevajući da sve poreknemo i da se izvinimo ili će, u suprotnom, on da pronađe naše adrese stanovanja – i to, ni manje ni više, nego “preko policije”?! Dakle, policija će da počini krivično delo i da prosledi tebi lične podatke o građanima, da bi ti, onda, počinio možda još gore krivično delo – u stvari, da bi pokušao da učiniš krivično delo, jer ti Darko, i dalje ne znaš ko je na drugoj strani ove prepiske. Ako budeš dovoljno uporan, možda ćemo ti i omogućiti da nas upoznaš, mada ti to, svakako, ne bismo preporučili. Mi smo živote posvetili ovome što radimo, mi u ovo verujemo. A da li ti toliko veruješ u sebe?”

Pretnje i detalje možete pogledati ovdje:


indeksonline.rs/radiosarajevo.ba