BEOGRAD – Rušenje nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu zakazano je za danas, ali to se ipak neće dogoditi, piše Insajder.

Na pitanje Insajdera da li će rušenje biti sprovedeno u ranije najavljenom terminu, iz Ministarstva građevinarstva je stigao odgovor da je rušenje odloženo jer nije obezbeđena „neophodna asistencija policije“.

Rušenje je odloženo dok se ne ispune svi predviđeni uslovi, navodi se u odgovoru ministarstva.

„Republička građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva donela potrebna rešenja za uklanjanje ovih nelegalnih objekata. Skijališta Srbija obavestila su ministarstvo da je predmetni objekat isključen sa elektro i vodovodne mreže, a ministarstvo je sklopilo ugovor sa preduzećem koje treba da ukloni objekat“, ističu u ministarstvu.

Kako Insajder podseća, Ministarstvo građevinarstva je posle skoro godinu dana od kada je počela gradnja nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu i posle nekoliko naloga i rešenja o rušenju, 25. jula ove godine donelo rešenje o rušenju kojim investitorku Snežanu Mitković iz Smedereva obaveštava da će objekat i septička jama od 180 kvadrata biti uklonjeni, a krajem prošle nedelje konačno su isključeni voda i struja.


indeksonline.rs/insajder.net/Foto:twitter/insajder