NIKŠIĆ – Slovenačka policija je po međunarodnoj poternici NCB Interpol Podgorica, uhapsila Nikšićana Božidara Samardžića (39), nakon 20 godina bekstva, jer je hicima iz vatrenog oružja teško ranio V.I. koji je kasnije preminuo, saopšteno je iz Uprave policije.

Samardžić je, kako je presuđeno, 12.februara 1999. godine u Nikšiću, zajedno sa Lj.Z, pokušao da ubije više osoba tako što je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila koje se kretalo ulicom Nikole Tesle.

On je tražen zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 20 godina na koju je osuđen zbog počinjenog krivičnog dela ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posledicom.

U vozilu su se nalazile tri osobe, K.R. koji je upravljao vozilom, i V.I. i S.V. Tada su ranjeni K.R. I V.I. Tom prilikom V.I. je zadobio povrede koje su uzrokovale njegovu smrt, dok je K.R. bio teško provređen.

Samardžić se od momenta izvršenja krivičnog dela nalazio u bekstvu do juče kada je uhapšen u Sloveniji shodno međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.

Sledi komunikacija nadležnih organa Slovenije i Crne Gore u vezi sa izručenjem ovog lica Crnoj Gori.


indeksonline.rs/CdM