SARAJEVO – Specijalci Federalne uprave policije (FUP) juče su uhapsili trojicu muškaraca u Sarajevu zbog proizvodnje i prodaje droge.

Akcija je sprovedena u Sarajevu, nedaleko od zgrade Suda i Tužilaštva BiH, a među trojicom uhapšenih je i Mirza Fazlić kojem se sudi zbog saučesništva u bekstvu Amela Sejfovića iz sarajevskog KPZ-a.

Pored Fazlića uhapšeni su i N. S. (1996.) i K. E. (1984.).

Terete se za krivično delo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

“Izvršeni su pretresi na tri lokacije, prilikom čega je pronađeno i oduzeto cca. 11 litara tečnosti koja asocira na amfetaminsku bazu tzv. ‘amfetaminsko ulje’, koja je bila najverovatnije pripremljena za korištenje u proizvodnji opojne droge amfetamin, PMV s namenski urađenim prostorima za krijumčarenje, vojno i civilno vatreno naoružanje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i dr. Pravovremenim delovanjem sprečeno je stavljanje u promet nekoliko desetina kilograma opojne droge amfetamin koja bi bila proizvedena iz ‘amfetaminskog ulja’, a koje se u skladu sa Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH nalazi na listi tvari i biljki pod strogim nadzorom”, saopšteno je iz FUP-a.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/r0zL_U6KVFY” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>