Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije (EU), Štefen Hudolin posetiće 16. oktobra 2018. godine u Lebanu odeljenje hemodijalize pri Domu zdravlja čiji je završetak izgradnje finansirala Evropska unija u partnerstvu sa opštinom Lebane.

Uz podršku EU na odeljenju hemodijalize izvedeni su svi završni građevinski radovi, kao i električne instalacije, ventilacija i klimatizacija prostorija, a nabavljen je i deo medicinske opreme sve sa ciljem da se poboljša kvalitet i dostupnost zdravstvene usluge za pacijente koji boluju od bolesti bubrega iz tri opštine- Lebana, Medveđe i Bojnika.

Tokom posete Lebanu, šef II sektora operacija Delegacije EU sastaće se i sa rukovodstvom opštine.
Šef II sektora operacija Delegacije EU Štefen Hudolin će 17. oktobra 2018. godine u Nišu učestvovati u radu 5. sastanka Zajedničkog konsultativnog komiteta (JCC) Repubilke Srbije i Komiteta regiona EU (CoR) i govoriti na panelu posvećenom ulozi turizma u unapređenju kvaliteta života ljudi u lokalnim zajednicama.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).