SARAJEVO – Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su danas da je u istrazi ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića saslušano i ispitano 49 osoba.

U zajedničkom saopštenju Tužilaštva i Ministarstva navodi se da je većina kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, kao i da je u prethodna dva dana pretreseno 12 lokacija na području Republike Srpske.

“Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopštiti više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaveštena”, navodi se u sapštenju, preneo je portal klix.ba.

U petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje nepoznate osobe pucale su na policijski automobil i jednog policajca ubili na mestu događaja, a drugog teško ranili.

Na mestu napada stradao je Adis Šehović, dok je Davor Vujinović preminuo u bolnici, nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu bez šanse da uzvrate. Policajci će biti sahranjeni sutra u Sarajevu. Ponedeljak, 29. oktobra proglašen je za Dan žalosti u celoj BiH.


Fonet /Foto:Klix.ba