Podgorička policija uhapsila je P.R. (48) jer je prilikom pretresa objekata koje je koristio pronađeno 565 pakovanja heroina, težine oko 280 grama.

“Policija je juče pretresala dve lokacije koju koristi P.R. (48) iz Podgorice. Pronađeno je i oduzeto ukupno 565 pakovanja heroina težine oko 283 grama. Osim toga pretresima je pronađeno i oduzeto 620 eura i 82 američka dolara za koje se sumnja da su stečeni prodajom droge, vaga za precizno merenje i tableta buprenorfina”, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Iz policije ističu i da je pretresano njegovo vozilo VW Polo, koje je oduzeto, kao i stan koji je P.R. koristio.

“Oduzeta su i dva mobilna telefona koje je P.R, sumnja se, koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog dela. Policija sumnja da P.R. duži period preprodavao heroin, koji je nabavljao u većim količinama. On će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oduzeta supstanca za koju se sumnja da je heroin i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja”, ističu u policiji.

U prethodnih nekoliko dana Interventa jedinica i drugi službenici CB Podgorica su kontrolisali osobe i vozila na području Podgorice i kod N.V. (20), I.Dž. (38), N.R. (19), V.K. (46) i A.Đ (38), pronašli su i oduzeli ukupno jedno veće pakovanje marihuane, tri manja pakovanja marihuane, tri pakovanja heroina, jedan tzv. džoint, dve tablete i digitalnu vagu za precizno merenje.

O oduzimanju narkotika obavešten je nadležni tužilac.


CdM /Foto:ilustracija