BEOGRAD – Gradjanski blok 381 ocenio je danas da je direktno telefonsko uključivanje Haškog optuženika Ratka Mladića u program beogradske televizije Hepi “vraćanje u devedesete godine prošlog veka i blokiranje Srbije da predje Rubikon i postane normalna zemlja”.

“Mladić, koji je nepravosnažno osudjen na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida u Srebrenici, progona civila, istrebljenje, prisilno preseljenje, napade na civile, uzimanje talaca i druge zločine, pozvan je u toku emisije Milomira Marića, u kojoj je jedan od gostiju bio i osudjeni ratni zločinac Vojislav Šešelj”, naveo je Gradjanski blok 381.

Taj blok je naveo da je “ilustracija tragičnog stanja svesti koja dominira u režimskim medijima, koja dokazuje da u današnjoj Srbiji pravo gradjanstva imaju ratni zločinci i njihovo mišljenje, dok se to pravo osporava onima koji su kritički i opoziciono orijentisani prema vlasti”.

“Na ovakvu promociju zločinaca, a time i zločina, nužno je da reaguju vlast, opozicija, REM i tužilaštvo. Ako adekvatna, dakle osudjujuća, zvanična reakcija izostane, time će Srbija poniziti samu sebe i pogaziti sopstveno dostojanstvo”, navodi se u saopštenju.


Beta