NOVI PAZAR – Nosilac liste “Vakat je” Sait Kačapor ocenio je večeras da ta lista nema razloga da bude nezadovoljna postignutim rezultatom na današnjim izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Prema nezvaničnim rezultatima iz štabova učesnika izbora za BNV, ta lista je na trećem mestu, posle “Samoopredjeljenja” Sulejmana Ugljanina i “Matice bošnjačke” Muamera Zukorlića.

“Treba imati u vidu da su druge dve liste vodili lideri partija i da je to sigurno imalo uticaja na glasače. Mi smo nezavisna lista i vodili smo blagu kampanju.

Postigli smo rezultate zbog kojih nemamo razloga da budemo nezadovoljni”, ocenio je Kačapor. Lista “Samoopredjeljenje” prethodno je saopštila da, nakon 50 odsto obrađenih glasova u šest sandžačkih gradova, vode sa 46 odsto osvojenih glasova izašlih birača na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

Prema preliminarnim rezultatima iz izbornih štabova, kojim nije obuhvaćeno glasanje u gradovima van Sandžaka, lista “Matica bošnjačka” osvojila je 34 odsto, a “Vakat je” 20 odsto glasova.

Pretvoreno u većničke mandate, listi Sulejmana Ugljanina pripalo je 16 mesta, Muamera Zukorlića 13, a Saita Kačapora šest.

Prema podacima “Samoopredjeljenja” na izborima je glasalo 52 odsto Bošnjaka upisanih u poseban birački spisak.


Beta