Kosovska carina zaplenila je sinoć robu iz Srbije u vrednosti od 15.000 evra, kao i kamion kojim se roba prevozila, za KoSSev je potvrđeno u Carini Kosova, uz napomenu da se radi o pokušaju šverca. Međutim, izvor blizak Kosovskoj policiji navodi da su zaplenjena zapravo dva kamiona, kao i da su vozači zadržani od strane policije.

sever-kosova-kosovska-carina-zaplenila-kamion-sa-robom-u-vrednosti-od-15000-evra-koji-je-ilegalno-usao-na-kosovo Foto: Beta/Ilustracija
Kako je za KoSSev potvrdio portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci za robu koja se nalazila u kamionu koji se u noćnim satima kretao na severu Kosova, nisu plaćene carinske dažbine i on nije prošao carinsku kontrolu.

„Ne postoji nikakva dokumentacija da je vozilo prešlo na zvaničnom graničnom prelazu. Postoji osnovana sumnja da je roba u kamionu krijumčarena i da je vozilo ušlo ilegalno“, rekao je Staviljeci u izjavi za KoSSev.

Uz robu i kamion, zaplenjen je i račun koji, kako je potvrdio, ukazuje na to „gde je roba kupljena i kome je namenjena“, ali je naveo da detaljnije informacije može da potvrdi tek posle zvaničnog izveštaja kosovske carine.

Dodao je i da je otvorena istraga.

Prema nepotvrđenim informacijama koje KoSSev ima iz izvora bliskog Kosovskoj policiji, u pitanju su dva vozila, kao i to da su vozači nakon zaustavljanja kamiona i zadržani. Međutim, to portparol Kosovske policije Baki Keljani nije mogao da potvrdi, naglašavajući da je to pitanje „za tužioca“, kao što je pitanje „oduzimanja robe – pitanje za carinu“, dok Staviljeci takođe nije imao takve informacije.


Radio Kontakt plus/Foto:Tanjug-AP