NOVI PAZAR – U Novom Pazaru je u organizaciji Kulturno-umetničkog društva mladih održan zajednički koncert Akademskog kulturno-umetničkog društva Ivo Lola Ribar iz Beograda i KUD-a mladih Novi Pazar.

Emina Brunčević, direktor KUD-a mladih Novi Pazar navodi da je 2018. godine započeta izuzetna saradna sa “Lolom” kada su bili njihovi gosti u Sava centru u Beogradu.

“Svima nam je zajednicka želja ljubav prema folkloru, prema gradu Novom Pazaru, ljubav prema profesionalizmu i mislim da smo to večeras na sceni i pokazali” dodala je Brunčević.

Kulturno-umetničko društvo “Ivo Lola Ribar” iz Beograda pobedik je međunarodnog takmičenja amaterskih kulturno-umetničkih društava u turskom gradu Bursi.

“Naša saradnja sa kud mladih Novi Pazar je izuzetno dobra. Ovom prilikom bi se zahvalio domaćinu na pozivu imajuci u vidu da nikada nismo ovde gostovali” – izjavio je za naš portal Vladan Tešanović, direktor Kulturno-umetničkog društva Ivo Lola Ribar.

Domaćini i organizatori koncerta članovi KUD-a mladih Novi Pazar potrudili su se da na što bolji način ugoste i obezbede potrebne uslove za goste iz Beograda. Inzvanredan program i sam abijent ostaće u dugom i lepom sećanju prisutnima.

“Prvi put sam u Novom Pazaru i mogu reći da je sjajno. Dosta sam slušao o gostoprimstvu koje pružaju ljudi iz Novog Pazara, sad sam imao prilike i lično da se uverim u to” – dodao je Tešanović.


E.Ćorović/Foto:S.Župljanin