Sjenica – Nova Varoš – Sneg koji od srede uveče pada na područiju opštine Sjenica, za sada nije ugrozio saobraćaj iako se on odvija otežano, izjavio je predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.
On je za Tanjug rekao, da sneg koji već dva dana pada na područiju te površinski najveće opštine u Srbiji, zavejao puteve ali da se putari i sva mehanizacija javnih preduzeća za sada uspešno bore sa snežnim nametima.
“Sva mehanizacija javnih preduzeća je na terenu i pokušavamo da održimo putne pravce koliko toliko prohodnim, najveće probleme prave nam snežni nameti kojih ima na Golijskom putu i na seoskom područiju. Putevi su za sada teško prohodni, na terenu smo 24 sata i dajemo sve od sebe” rekao je on.
U Novoj Varoši takođe već drugi dan pada sneg i on se zadržava na kolovizima, međutim, svi putni pravci prvog prioriteta su prohodni. Neprohodni su jedno lokalni seoski putevi Bela Reka, Božetići, Akmačići i Jasenovo gde debljina snežnog pokrivača doseže visinu veću od pola metra. Dodatni problem putarima predstavlja jak vetar koji stvara smetove.

Šef opštinskog odeljenja za investicije u Novoj Varoši Dejan Grbić kaže da je u planinskim selima ove opštine situacija dosta teška te da ima neprohodnih puteva.

– Sneg koji pada jakim intenzitetom više od 24 sata stvara nam velike nedaće. Najkritičnije je u selima Akmičići, Božetići, Jesonovo i Bela Reka gde ima neprohodnih puteva. Teška mehanizacija nalazi se na terenu tako da očekujemo da će do kraja dana sve saobraćajnice i u tim selima biti prohodne – naglašava Grbić.

U gradskom jezgru znatno je bolja situacija, novog snega ima oko 20 centimetara koji sa kolovoza uklanjaju radnici Komunalnog preduzeća “3 septembar”.