BEOGRAD – Nova stranka (NOVA) zatražila je danas ostavku ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić” u Beogradu, zbog posete predsednika Aleksandra Vučića ;dečijem onkološkom odeljenju u ;trenutku kada se posete zabranjene zbog gripa.

Potredsednica Nove stranke Mira Petrović navela je u saopštenju da je Lonačar posetom Institutu ;pokazao “zaista svoj odnos prema najosetljivijoj grupaciji stanovništva i na šta je sve spreman”.

Dodala je da NOVA traži i smenu direktora Instiuta Radoja Simića, jer je “dozvolio da se i bolest i deca zloupotrebljavaju u političke svrhe”.

“Predsednik Srbije nije lekar, ali bi trebalo da se bar u elementarna načela razume. Očigledna panika zbog sve većeg broja gradjana na protestima u gradovima širom Srbije kao i sve manji broj onih koji mu veruju, učinila je svoje. Politički spas tražiti medju obolelom decom u vreme epidemije gripa kada je i raspust produžen i posete zabranjene, ne može se razumeti nikako”, navela je Petrović.


Beta