NOVI PAZAR – Radnici i mehanizacija javnih preduzeća „Gradska čistoća“, „Vodovod i kanalizacija“ i Preduzeća za uređenje gradskog građevinskog zemljišta intenzivno rade na sanaciji korita i putnih pravaca duž Trnavice i Jošanice.

Poslove na sanaciji odrona na nekategorisanim putnim pravcima u naseljima Mur, Trnava, Ćerimiđinica i Šutenovac od juče obavljaju radnici i mehanizacija Javnog preduzeća za uređenje gradskog građevinskog zemljišta. Posla je mnogo jer su nadošle Jošanica i Trnavica, odnosno jaka kiša i topljenje snijega aktiviralI klizišta pa je voda odnijela djelove puta u nekim naseljima.

Štabu za vanredne situacije naloženo je da na kritičnim tačkama dodatno angažuje javne službe kako bi se korita očistila i proširila, a sve u cilju prevencije i opasnosti od eventualnih novih jakih padavina i povećanja vodostaja rijeka i pritoka.

Mehanizacija i ljudstvo JKP „Gradska čistoća“ riječna korita krčili su od nabacanog smeća nesavjesnih pojedinaca, rastinja i stabala koja su u rijeku oborena pod teretom snijega.

Podsjetimo tokom jučerašnjeg dana saniran je putni pravac u Muru koji je oštetila nadošla Jošanica uslijed jakih padavina.


Foto:S.Župljanin