BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Turske Tanžu Bilgičom o predstojećem potpisivanju Memoranduma o saradnji između resornih ministarstava dve zemlje kao i o aktuelnim, ali i predstojećim projektima.

Ðorđević istakao je da je Vlada Srbije donela Odluku da 2019. godina bude godina bezbednosti i zdravlja na radu i dodao da će potpisivanje Memoranduma o saradnji dva ministarstva zbog toga imati i poseban značaj, saopštilo je Ministarstvo za rad.

On je ambasadoru preneo i da očekuje da projekat izgradnje objekta “Materinskog doma” u Zvečanskoj, koji je finansirala Turska agencija za razvoj i koordinaciju “TIKA“, bude završen u ovoj godini.

Ministar je podsetio na jako dobre bilateralne odnose Srbije i Turske uz konstataciju da su oni sve intenzivniji i da idu uzlaznom putanjom. Ðorđević je rekao da će nove turske investicije našim građanima doneti nova radna mesta, bolju budućnost i prosperitet.

Bilgič predložio da potpisivanje Memoranduma bude u junu ove godine i naveo da će uložiti napore da se u najskorijem periodu krene sa radovima na izgradnji „Materinskog doma“ u Zvečanskoj.

Takođe, složio se sa konstatacijom Ðorđevića da su odnosi dve zemlje jako dobri i da očekuje da će se oni još više unaprediti u budućnosti.


Foto:Tanjug-AP