PODGORICA – Kompanija “Overseas ašets management”, koja se dovodi u vezu sa ruskim oligarhom Olegom Deripaskom, zatražila je dozvolu za izgradnju heliodroma u okviru raskošnog letnjikovca na rtu Platamuni u Crnoj Gori, javljaju “Vijesti”.
Kompanija je od Ministarstva održivog razvoja i turizma tražila da joj izda urbanisticko-tehnicke uslove za gradnju helidroma, navodi se u dopisu resoru ministra Pavla Radulovića, u koji su “Vijesti” imale uvid.
Kako se podseća, Deripaska je pre nekoliko godina završio rezidencijalni kompleks od 11 vila na mestu nekadašnje vojne baze, a u njegovu izgradnju uložio je najmanje 50 miliona evra.
“Kompanija Overseas ašets management zainteresovana je za izgradnju helidroma Platamuni na parcelama koje su u našem vlasništvu”, navodi se u zahtevu kompanije, uz ocenu da se na taj način podiže nivo usluge u tom luksuznom turističkom kompleksu i omogućava potencijalnim gostima da ih posećuju i vazdušnim putem.
Kompanija navodi da je potrebu za izgradnju heliodroma prepoznala zbog činjenice da je u letnjoj turističkoj sezoni aerodrom Tivat često prezauzet, “pa bi gradnjom helidroma otvorili mogućnost našim gostima da izbegnu gužve koristeći se G klasom vazdušnog prostora, kao i publikovanim VFR rutama”.
Kako se dodaje, VIP gosti bi prvo sleteli na aerodrom Podgorica, gde bi prošli sve zakonom propisane procedure za ulazak u Crnu Goru iz inostrastva, a potom bi iz Podgorice helikopterom bili transportovani do navedenog kompleksa.
Tanjug/Foto:Pixabay